Foto: Alkis Konstantinidis/Bildbyrån

Arteta: "Wenger skulle kunna hjälpa mig mycket"

Publicerad: 2021-11-25 11:34 England

Arsenals manager Mikel Arteta upprepar sin önskan att Arsene Wenger återvänder och känner att han kan dra nytta av fransmannens kunskaper.

Arsene Wenger, 71, fick lämna sitt uppdrag som manager i Arsenal sommaren 2018. Han hade posten i hela 22 år.

Just nu arbetar fransmannen för Fifa. Mikel Arteta, 39, uttryckte nyligen att han vill att Wenger är mer närvarande i Arsenal.

Arsenals nuvarande manager flörtar nu ännu en gång med sin tidigare tränare och hoppas på en återkomst.

– Jag pratade med honom när vi gick för att se filmen (Arsene Wenger: Invincible). Det var otroligt trevligt att träffa honom och att prata med honom, säger Arteta enligt Sky Sports och fortsätter:

Ibraheem Al Omari/Bildbyrån

– Förhoppningsvis kan vi föra honom nära för jag tror att han skulle ha en fantastisk tid genom att bara se miljön som han kan skapa runt sig när han är runt den här platsen, för den respekt, beundran och kärlek som alla i klubben har för det han har gjort och för vad han representerar som person i den här klubben.

Arteta vet dock inte vilken roll Wenger skulle kunna ta i Arsenal.

– Jag kan inte säga det nu, men vad jag kan säga är att jag skulle vilja att han skulle vara mycket närmare mig personligen eftersom jag tror att han kommer att vara till stor hjälp. Jag tror att han kommer att vara till stor hjälp för klubben (om han återvänder), säger spanjoren.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com