Foto: Piroschka Van De Wouw/Bildbyrån

Ferdinand: "Liverpool borde ta Håland nu - men City mer troligt"

Publicerad: 2021-11-25 11:11 Övriga Europa

Erling Håland, 21, väntas lämna Borussia Dortmund efter säsongen. Rio Ferdinand tror att Liverpool har en bra chans, men att Manchester City ligger bäst till.

Den norske skyttekungen Erling Håland kan lämna Borussia Dortmund för 75 miljoner euro nästa sommar.

Liverpool och Manchester City är två av klubbarna som uppges visa intresse för stjärnan. Rio Ferdinand uppmanar nu den förstnämnda att agera.

– Om jag vore Liverpool skulle jag ta honom nu. Om han går till Liverpool blir det en förödande trio. Jag tror inte att det är lika svårt för honom att anpassa sig om han går till Liverpool. Det är ett annat system, säger han till BT Sport och fortsätter:

David Klein/Bildbyrån

Det är en otrolig tanke men jag tror att Manchester City skulle vara den troliga destinationen.

– Jack Grealish har gått till Manchester City och han är en toppspelare och vi alla älskar honom men det har varit ganska svårt att anpassa sig och komma in i det laget. Men när Liverpool är som bäst lämnar de liksom ett hål framme i mitten för att löpningarna ska komma in. Jag är inte säker på att Salah skulle göra lika många mål om Håland var i laget. Det är en otrolig tanke men jag tror att Manchester City skulle vara den troliga destinationen.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com