Foto: Jennifer Lorenzini/Bildbyrån

Uppgifter: Conte vill att Tottenham säljer Ndombélé

Publicerad: 2021-11-25 09:48 England

Antonio Conte har beordrat Tottenhams direktörer att sälja franske mittfältaren Tanguy Ndombélé i januari och spendera pengarna på nyförvärv, enligt uppgifter.

Tanguy Ndombélé, 24, kostade Tottenham hela 60 miljoner euro. Fransmannen är klubbens dyraste värvning någonsin.

Mittfältaren har dock inte riktigt motsvarat förväntningarna och hade bland annat stora problem med José Mourinho. I förra veckan förklarade Antonio Conte att Ndombélé måste höja sig.

– Jag har hört att många haft problem med att hitta rätt roll för Tanguy. Men han har definitivt talangen för att spela i vårt lag. Vi arbetar tillsammans med honom och som sagt - han har talangen. Men han måste också kombinera talangen med resten av laget. Han måste bli en lagspelare på ett annat sätt än vad han är nu, sa tränaren.

David Klein/Bildbyrån

Nu skriver Football Insider att Conte sagt till klubbledningen att sälja Ndombélé i kommande transferfönster. Han tror inte att 24-åringen kan ändra sin spelstil.

Den italienske tränaren vill använda pengarna från en försäljning för att spetsa truppen. Tottenham ska nu vara öppna för alla möjliga övergångar: försäljning, utlåning och utlåning med köpoption.

Ndombélé har tidigare placerats i klubbar som Barcelona, Manchester United och Roma.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com