Foto: Stephane Mahe/Bildbyrån

Petit tror Newcastle kan utmana om Mbappé

Publicerad: 2021-11-24 20:03 Övriga Europa

Kylian Mbappé kan lämna Paris Saint-Germain som bosman efter säsongen. Real Madrid är favoriter att värva stjärnan. Emmanuel Petit tror dock att Newcastle har en reell chans att knipa anfallaren.

Real Madrid försökte värva Kylian Mbappé, 22, i somras men Paris Saint-Germain vägrade sälja, trots att hans kontrakt löper ut efter säsongen.

Den franske landslagsstjärnan har berättat att han enbart ville till Real Madrid i förra transferfönstret. Den spanska giganten hoppas nu på en bosmanövergång.

Den tidigare franske landslagsmittfältaren Emmanuel Petit tror dock att Newcastle, som fått stenrika saudiska ägare, kan utmana om Mbappés signatur.

– Allt kan hända. Vi ser vad som har hänt med Newcastle United - det har gått rykten och man vet aldrig vad som kommer hända i slutändan, saker och ting kan vända väldigt enkelt och väldigt snabbt. Det finns en stor koppling till Real Madrid och jag vet att han när han var barn drömde om att spela för sådana klubbar, tack vare stjärnorna de har där och klubbens historia, säger Petit till Gambling.com och fortsätter:

Andre Ferreira/Bildbyrån

Han kanske är intresserad av Real Madrid för att han är trött på vad som händer här i Frankrike.

– Jag tror att han har varit frustrerad och trött över situationen i PSG det senaste året. Vi har sett en del problem på planen mellan spelare både i Paris Saint-Germain och landslaget, vilket speglat hans spel och hans humör. Han kanske är intresserad av Real Madrid för att han är trött på vad som händer här i Frankrike. Jag tror att han ibland får känslan av att han inte får samma erkännande som spelare som Messi eller Neymar. Innan han kom hit var Messi kungen av Barcelona. Men för mig är Mbappé kungen av Paris Saint-Germain, inte Messi eller Neymar. Med all respekt jag har för Messi är Mbappé fortfarande nummer ett.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com