Foto: Bildbyrån

Potter om hyllningarna: "Finns mycket jag kan göra bättre"

Publicerad: 2021-11-24 19:27 England

Graham Potter, 46, gör succé i Brighton och har hyllats av Pep Guardiola och Jürgen Klopp. Men det är inget som för honom att sväva iväg.

Brighton slutade på 15:e plats i Premier League förra säsongen. Men trots det lovordades Graham Potter för sitt arbete, inte minst för den fina fotboll laget presterat.

Östersunds tidigare tränare är nu inne på sin andra säsong i Premier League och Brighton inledde den strålande, men har nu halkat ner till nionde plats. 

Pep Guardiola och Jürgen Klopp har hyllat Potter. Manchester Citys manager har bland annat sagt att 46-åringen är den bästa engelska tränaren just nu.

I en intervju med SportExpressen bemöter Potter hyllningarna från stortränarna.

Det förändrar inte mitt perspektiv speciellt mycket.

– Det är ju bättre än att få höra att jag är den sämsta engelska tränaren just nu. Det måste jag vara ärlig och säga. Men samtidigt känner jag dem inte så bra. De kommer utifrån och man måste alltid vara försiktig med feedback, både positiv och negativ, utifrån, säger han till tidningen.

Phil Noble/Bildbyrån

– Det förändrar inte mitt perspektiv speciellt mycket. Jag vill bli bättre och hjälpa mina spelare och mitt lag. Jag är inte perfekt. Det finns mycket jag kan göra bättre och det måste jag fokusera på, fortsätter Potter. 

Engelsmannen passar på att understryka att tiden i Östersunds FK lagt grunden för dagens framgångar.

Det finns många talangfulla människor i svensk fotboll. Det var min utbildning.

– Jag fick lära mig svensk fotboll från division två till allsvenskan. Jag har stor respekt för mina kolleger och de vi tävlade mot på vägen. Det finns många talangfulla människor i svensk fotboll. Det var min utbildning. Jag skulle inte vara här om det inte var för min tid där, säger Potter till SportExpressen.

Potters kontrakt med Brighton sträcker sig till sommaren 2025.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com