Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Tim Söderström: "Har större drömmar än att spela här"

Publicerad: 2021-11-24 15:53 Utlandsproffs

Tim Söderström lämnade Hammarby IF för CS Maritimo förra året. Nu uttalar han sig om tiden i Portugal och om sina framtida mål.

Sedan flytten från Hammarby IF till CS Maritimo i januari 2020 har det blivit begränsat med speltid för Tim Söderström, 27.

Men svensken trivs bra på Madeira och har inte ångrat flytten från den svenska huvudstaden.

– Det var inget att tveka över. Jag har en dröm att spela i en så bra liga i ett så bra lag som möjligt. När man får chansen att spela i Portugal så tar man den och jag har aldrig ångrat att jag kom hit. Det är en svårare liga så det gäller att steppa upp sitt spel och bli ännu bättre. Jag kommer att fortsätta jobba och har ännu större drömmar än att spela här, säger han till FotbollDirekt.

Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Samtidigt medger han att konkurrensen på speltid är hög i Maritimo men han kommer inte ge upp.

Strävar efter att utvecklas och få speltid.

– Det är som sagt en tuff konkurrenssituation, men jag vet att jag har kvalitet i mig. Jag försöker visa det gång på gång på träning och strävar efter att utvecklas och få speltid, vilket också är målet. Jag förstår språket bra så finns inte inga hinder att peka på. Alla lagkamrater är fantastiska och det är jättebra grupp rakt igenom, säger Söderström och fortsätter:

– Största skillnaden med allsvenskan är att det är mer taktiskt i den portugisiska ligan. Min känsla är att det är lite svårare att bygga upp ett spel och komma till chanser. Det känns som att lagen här verkligen vet vad de gör och rent allmänt är kvaliteten på alla spelare i lagen högre.

Marcus Eriksson
info@fotbolltransfers.com