Foto: Bildbyrån

De Ligt kopplas ihop med Tottenham: "Vore en perfekt värvning"

Publicerad: 2021-11-23 19:51 England

Matthijs de Ligt kopplas ihop med en flytt från Juventus. Bland intressenterna finns Tottenham, enligt uppgifter. En perfekt värvning för Premier League-klubben, enligt den forne spelaren.

Matthijs de Ligt, 22, sågs som en av världens största talanger när han kom till Juventus sommaren 2019 efter genombrottet i Ajax. 

Holländaren har inte varit dålig, men har inte heller levt upp till de enorma förväntningarna i Turin-klubben. Det har blivit totalt 13 framträdanden under höstsäsongen.

Rykten om en eventuell flytt har omgärdat mittbacken under hösten. Bland annat ryktas Tottenham vara intresserade.

En som gärna ser De Ligt i Premier League är den forne anfallaren Noel Whelan, som bland annat representerat Leeds United.

Det vore en enorm värvning.

– Det vore en enorm värvning. Jag tycker att vi såg i helgen att det behövs nya mittbackar i Tottenham, säger han till Football Insider.

Premier League-klubben, som nyss anställt Antonio Conte som tränare, vill säkerligen göra allt för att nå tillbaka till Champions League den kommande säsongen.

Jennifer Lorenzini/Bildbyrån

– Conte kommer till klubben och han vet vilka han vill ha, vet vilka han har på önskelistan och han kommer vilja plocka in några av sina "egna" spelare - det är ingen tvekan om den saken, säger Whelan och fortsätter:

– Jag är säker på att det kommer bli stora förändringar i Tottenham i januari, speciellt om de har Champions League-platserna inom räckhåll.

Jonathan Aronsson Fält