Foto: Bildbyrån

Sassuolo bekräftar - Fiorentina har lagt bud på Berardi

Publicerad: 2021-11-23 19:40 Italien

Serie A-klubben Sassuolo bekräftar att ligakonkurrenten Fiorentina lagt bud på klubbens nyckelspelare Domenico Berardi - men är tydliga med att det krävs betydligt mer pengar för att yttern ska lämna.

Domenico Berardi, 27, är den stora stjärnan i italienska Sassuolo. Yttern var en del av det italienska landslag som vann EM-guld under sommaren. 

Italienaren har länge kopplats ihop med en flytt - både italienska och utlänska klubbar har rapporterats visa intresse. Det ser dock inte ut att bli någon flytt i vinter.

– Berardi är vår viktigaste spelare och vi kommer inte att sälja honom i januari, säger Sassuolos direktör Giovanni Carnevali till Radio 24 enligt Football Italia.

Berardi, som gjort sex mål på 23 landskamper för Italien, kopplades bland annat ihop med en flytt till ligakonkurrenten Fiorentina under sommaren.

Enligt uppgifer från Tuttomercatoweb ska Fiorentina vara redo att komma med ett nytt bud i januari. Det behöver vara betydligt bättre än det förra, åtminstone enligt Sassuolo.

Om det är som det Fiorentina lade fram är vi inte intresserade

– Fiorentina lade ett bud, men vi är inte intresserade överhuvudtaget. Låt oss se vad som händer, med Berardi är en avgörande spelare för oss. Vi måste få ett riktigt bra bud, om det är som det Fiorentina lade fram är vi inte intresserade, säger Carnevali.

Berardi har gjort över 300 matcher för Sassuolo. Kontraktet med klubben sträcker sig till sommaren 2024.

Jonathan Aronsson Fält