Foto: Gonzalo Fuentes/Bildbyrån

Mauricio Pochettino: "Jag respekterar PSG - är lycklig här"

Publicerad: 2021-11-23 18:55 England

Mauricio Pochettino uppges vara förstavalet för Manchester United. Nu uttalar sig argentinaren om ryktena och situationen i Paris Saint-Germain.

Mauricio Pochettino, 49, uppges vara Manchester Uniteds förstaval som tränare efter att Ole Gunnar Solskjaer fått sparken.

Argentinaren sitter på ett kontrakt med Paris Saint-Germain som löper ut sommaren 2023. Samtidigt har 49-åringen familjen kvar i England, och uppges vara sugen på en återkomst.

Nu uttalar sig tränaren om ryktena - och dementerar att det skulle finnas en överenkommelse med den engelska storklubben.

– Saker händer, det är inte mitt ansvar. Vad jag kan säga om du frågar är att jag trivs bra i Paris, säger Pochettino enligt Mirror och fortsätter:

Jag har fokus på fotbollen.

– Jag har fokus på fotbollen. Jag är inte ett barn. Jag lägger hela mitt liv på att spela och träna fotboll. Vi är i en bransch där rykten finns. Jag förstår vad som händer. Ryktena är där. Vi måste leva med det.

Paris Saint-Germain leder, föga förvånande, den franska ligan överlägset med 37 poäng inspelade efter 14 omgångar. 

– Jag sa till er alla, mitt kontrakt gäller till 2023. Det är ytterligare en säsong. Jag säger inget annat. Jag är lycklig i Paris Saint-Germain. Det är fakta. Jag är lycklig i Paris, säger Pochettino.

Paris Saint-Germain

Härnäst väntar stormöte för Pochettino och PSG - då klubben reser till Manchester. Där ställs de mot City och Pep Guardiolas under onsdagens Champions League-omgång.

– Vi är inte här för att prata om det (Uniteds intresse). Jag respekterar min klubb PSG. Vad en annan klubb gör är inte mitt problem. Jag kommer inte att prata om det.

Jonathan Aronsson Fält