Foto: Carl Recine/Bildbyrån

Uppgifter: Sterling föredrar flytt till Liverpool

Publicerad: 2021-11-18 12:20 England

Raheem Sterling vill vidare i karriären. Enligt uppgifter vill han återvända till Liverpool, men Manchester City vill istället göra en affär med Barcelona.

Den engelske landslagsstjärnan Raheem Sterling, 26, har varit tydlig med att han vill ha mer speltid och uttryckt en önskan att testa sig själv utomlands.

Barcelona visar starkt intresse för den offensiva yttern. Det har även ryktats om att Arsenal och Liverpool har Sterling på sin radar.

Nu skriver katalanska El Nacional att Sterling föredrar att stanna i Premier League och vill återvända till Liverpool.

Sterling sägs beundra Jürgen Klopp och vill verkligen arbeta med honom. Tysken anlände till Anfield några månader efter 26-åringens flytt till Manchester City.

Craig Brough/Bildbyrån

Manchester City vill dock inte förstärka en direkt rival och kommer enbart acceptera en försäljning till en utländsk klubb, enligt uppgifterna.

Sterling, vars kontrakt löper ut 2023, sägs ha en prislapp på 50 miljoner euro. Barcelona kan inte betala den summan just nu och hoppas därför på ett lån med köpoption.

Problemet är att Barcelona vill ha en valfri köpoption medan Manchester City vill att den ska vara tvingande till sommaren. 

David Lind
david@fotbolltransfers.com