Foto: Alessandro Garofalo/Bildbyrån

Chelsea uppges jaga Gavi och Wesley Fofana

Publicerad: 2021-11-18 09:50 England

Chelseas ägare Roman Abramovich hoppas kunna locka över Barcelonas supertalang Gavi och plocka in Leicester Citys mittback Wesley Fofana, enligt uppgifter.

Gavi, 17, anses vara en av världens största talanger. Han är redan tagit en startplats i det spanska landslaget och får mycket speltid i Barcelona.

Just nu sitter mittfältaren på ett kontrakt som löper ut 2023 och utköpsklausulen ligger på 50 miljoner euro. En summa som många storklubbar är redo att betala.

Nu skriver El Nacional att Chelsea är den klubb som visar störst intresse gör Gavi då Roman Abramovich är övertygad om att det är en blivande världsstjärna.

Chelseas ägare sägs vara redo att aktivera Gavis utköpsklausul, men just nu tyder det mesta på att spelaren kommer förlänga sitt kontrakt med Barcelona.

Barcelona vill absolut inte tappa 17-åringen - som är inställd på att på allvar slå igenom i klubben, enligt uppgifterna. 

Barcelonas plan är att säkra upp Gavi till 2026 och höja utköpsklausulen till 1 miljard euro. Pedri och Ansu Fati har redan fått en så hög klausul.

Foot Mercato skriver samtidigt att Chelsea visar intresse för franske mittbacken Wesley Fofana, 20, eftersom Antonio Rüdigers framtid är osäker.

Rui Vieira/Bildbyrån

Den tyske mittbacken kan lämna Chelsea som bosman och behöver i så fall ersättas. Fofana har under en längre tid varit på Chelseas radar, enligt uppgifterna.

20-åringen har dock kontrakt till sommaren 2025 och Leicester City kommer kräva en rejäl övergångssumma för att släppa honom.

Enligt uppgifterna kan Leicester kräva lika mycket som man gjorde för Harry Maguire - som kostade Manchester United hela 80 miljoner pund.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com