Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån

Antonio Colak: "Förhoppningsvis kommer vi överens till slut"

Publicerad: 2021-11-18 09:39 Allsvenskan

Den kroatiske landslagsanfallaren Antonio Colak, 28, har gjort succé i Malmö FF och hoppas stanna permanent. Men än så länge är ingenting klart.

Malmö FF lånade Antonio Colak från grekiska PAOK inför den här säsongen. I överenskommelse finns en köpoption på omkring 30 miljoner kronor.

Den allsvenska storklubben har uttryckt en önskan att behålla anfallaren - som själv varit tydlig med att han vill stanna permanent.

I en intervju med Sydsvenskan ger Colak en uppdatering kring situationen.

– Just nu väntar jag bara på ett svar. Det dyker upp oförutsedda småsaker som måste lösas och det är många parter som är involverade. Men vi har inte bråttom och jag känner mig väldigt avslappnad kring detta, säger han.

Ludvig Thunman/Bildbyrån

28-åringen är fortfarande säker på att han vill stanna i MFF.

Om jag inte ville stanna, så hade vi inte ens pratat om det.

– Ja, såklart, det är därför vi pratar med Malmö. Om jag inte ville stanna, så hade vi inte ens pratat om det. Kommunikationen fungerar bra tycker jag och båda parter verkar glada för detta, så förhoppningsvis kommer vi överens till slut, säger han till Sydsvenskan.

Colak har gjort totalt 21 mål på 35 matcher sedan ankomsten till MFF. Något som gett honom en plats i det kroatiska landslaget.

Det betyder mycket för mig och för Malmö också tror jag.

– När du tänker på att det bara är ett år till VM börjar och att jag kan vara där så är det en stor dröm. Jag är på förbundskaptenens radar trots att jag inte spelar i någon av Europas största ligor. Det betyder mycket för mig och för Malmö också tror jag, säger Colak till Sydsvenskan.

Colak har hunnit göra tre A-landskamper för Kroatien.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com