Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

Officiellt: James Keene avslutar karriären

Publicerad: 2021-11-17 18:32 Övriga Sverige

James Keene har många år i svensk fotboll bakom sig, nu senast tre säsonger i Superettan med Östers IF. Men nu är karriären över, det bekräftar anfallaren för Borås Tidning.

James Keene, 35, kom till den svenska fotbollen och GAIS på lån 2006. Sedan följde en längre period i IF Elfsborg. Engelsmannen har även representerat Djurgådens IF, Halmstads BK och nu senast Östers IF.

I somras förlängde anfallaren med Öster, och det fanns även planer för kommande säsong. Så blir det inte. Kroppen sätter stopp.

 – I mitt huvud skulle jag spela nästa säsong också, men under hösten har mitt knä bara blivit sämre och sämre. Det blir värre för varje dag som går och jag har svårt att röra det, säger Keene till Borås Tidning och fortsätter:

Jag kom till en punkt när jag inte kan det längre.

– Det enda jag vill är att spela fotboll och prestera, och alltid ge hundra procent. Men jag kom till en punkt när jag inte kan det längre.

Keene har förutom åren i svensk fotboll representerat en mängd klubbar. Han har dessutom två matcher i Premier League på meritlistan.

– När man är aktiv tror man inte att det tar slut. Jag kände mig pigg och bra vid 35 och tänkte att jag kommer spela tills jag är 37… men tyvärr vill inte kroppen längre. Det är svårt att gå från att veta precis hur dagen ser ut… till att inte veta. Det är skrämmande, säger han till Borås Tidning.

Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

Samtidigt är Keene tacksam för det han fått vara med om under sin långa karriär, som sträcker sig över drygt 20 år.

– Jag är väldigt glad, stolt och tacksam för allt jag har upplevt. Jag har haft kul, gjort mycket och träffat många människor. Jag har tyckt om att spela för alla klubbar jag varit i och jag tror att jag alltid har varit uppskattad av supportrarna.

För Keene och Öster återstår två matcher i Superettan innan säsongen, och karriären för Keenes del, är över.

Jonathan Aronsson Fält