Foto: Nacho Doce/Bildbyrån

Barcelona om Messi, Iniesta, förlängningar och januarivärvningar

Publicerad: 2021-11-17 16:18 Spanien

Joan Laporta utesluter inte att Lionel Messi och Andrés Iniesta återvänder. Barcelonas president hoppas samtidigt förlänga med flera spelare.

Lionel Messi, 34, och Andrés Iniesta, 37, har uttryckt en önskan att återvända till Barcelona i framtiden, även om det inte blir som spelare.

I samband med presentationen av Dani Alves öppnar presidenten Joan Laporta för ikonerna, som tillhör Paris Saint-Germain respektive Vissel Kobe, att återvända.

– Jag utesluter det inte. Det har hänt med Dani. Och jag vill tacka honom för att han har sett klubbens situation och vill komma för att hjälpa till. Jag tackar honom också för att han gjort en ekonomisk insats. Vi ska vända den här situationen, men nu har han gjort den här insatsen. Det måste uppskattas, säger Laporta enligt Marca.

Bildbyrån

Messi och Iniesta är spektakulära, jag kan inte förutse framtiden eftersom de fortfarande spelar, men de har gjort klubben fantastisk, vi har dem alltid i åtanke.

– Det här är människor som har gjort den här klubben fantastisk. Messi och Iniesta är spektakulära, jag kan inte förutse framtiden eftersom de fortfarande spelar, men de har gjort klubben fantastisk, vi har dem alltid i åtanke, även om de nu har kontrakt med andra klubbar och det måste man respektera, men i livet vet man aldrig, fortsätter han.

Barcelona försöker som bekant förlänga med Ousmane Dembélé, Gavi och Ronald Araújo. Laporta är hoppfull.

– Förhoppningsvis kan vi uppnå fler förlängningar snart, samtal pågår. Vi jobbar på detta, säger presidenten.

Barcelonas direktör Mateu Alemany betonar slutligen att spelare måste säljas innan man kan värva i januari.

– I dag finns det ingen möjlighet att värva på vintermarknaden. Men vi jobbar, säger han.

Albert Gea/Bildbyrån

– Vi kommer att kunna registrera Xavi och i januari får vi se vad som kan göras, fortsätter Alemany.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com