Foto: Bildbyrån

Officiellt: Malmö FF förlänger med Patriot Sejdiu

Publicerad: 2021-11-12 16:04 Allsvenskan

Patriot Sejdju har missat stora delar av det senaste året på grund av en skada. Men nu belönas 21-åringen med ett nytt kontrakt.

Patriot Sejdiu, 21, var under förra säsongen utlånad till Dalkurd FF där han noterades för fem mål och en assist på 16 matcher.

Men den unga yttern ådrog sig också en allvarlig knäskada som hållit honom borta från planen under en lång tid.

Efter en lyckad rehabilitering belönas han nu med ett nytt kontrakt av Malmö FF. Kontraktet gäller till säsongen 2024.

Lite grann den typen av spelare som man är beredd att betala för att gå och se.

– Han är en hårt jobbande, vänsterfotad spelare med många unika egenskaper. Han är väldigt duktig på att skapa målchanser, både för sig själv men också för sina lagkamrater. Han är en spelare som inte är så vanlig i den svenska fotbollsmiljön, väldigt trygg med bollen och har lätt för att ta press utan att känna sig stressad. Lite grann den typen av spelare som man är beredd att betala för att gå och se, men just nu är där en resa att göra, säger MFF:s sportchef Andreas Georgson till klubbens hemsida.

Talangen själv är också nöjd över att ha skrivit på det nya kontraktet med de regerande svenska mästarna.

– Det har varit en lång period utan fotboll så det betyder väldigt mycket att få den här bekräftelsen och tryggheten i vad ett kontrakt på tre år innebär. Sen gäller det att fortsätta ta för sig men jag vill alltid lära mig mer och ser fram emot att få spela här inne på Stadion en dag, säger Sejdiu.

Marcus Eriksson
info@fotbolltransfers.com