Foto: Bildbyrån

Toivonen om tuffa året: "Nästan känts som det varit mitt fel"

Publicerad: 2021-11-12 14:12 Allsvenskan

Ola Toivonen har missat stora delar av säsongen på grund av en knäskada. Nu talar han ut om det tuffa året.

Ola Toivonen, 35, återvände under förra sommaren till svensk fotboll och Malmö FF och gjorde en stark debutsäsong.

Hans andra säsong i klubben har varit tyngre då han i maj ådrog sig en allvarlig knäskada och missat resten av året.

Nu uttalar sig den förra landslagsmannen om den tunga skadan, motgångarna och vad som varit jobbigast med att vara vid sidan av planen.

– Första reaktionen var nästan att om det ska till en operation så vet jag inte vad som händer. Sedan när man fick lite distans till det så skulle jag tillbaka och ville inte avsluta så här, med att inte få spela inför publik för klubben man tycker om. Jag vill fortfarande vara en viktig spelare för klubben och känner fortfarande att jag kan bidra med väldigt mycket, både på planen och i omklädningsrummet, säger Ola Toivonen till Fotbollskanalen och fortsätter:

– I början, i somras var det jobbigt. Då när allt roligt började och när operationen hände var det jobbigt. Allt som spelar in, man får en allvarlig skada och har precis vunnit guld, vi hade börjat serien bra och sedan börjar det roliga med Europaspel och allt sånt där. Precis innan vi ska gå in i det roliga - då händer det. Det är många som har frågat, men det som har känts jobbigt har varit att sitta på läktaren när det inte går bra. Då känns det nästan som att det är mitt fel.

Ludvig Thunman/Bildbyrån

Toivonen hoppas vara tillbaka till fotbollsplanen i februari och går då in på sitt sista kontraktsår. Men ännu ser han inget slut på karriären.

–  Jag känner den här hungern i huvudet framförallt. "Sebbe" (Larsson) hade ett uttryck efter någon match där han sa: "Om man inte brinner för det - då ska du lägga ner". Som ni har sett brinner jag ju fortfarande för det, även om jag är skadad, avslutar han.

Marcus Eriksson
info@fotbolltransfers.com