Foto: Piroschka Van De Wouw/Bildbyrån

Patrik Andersson: "Håland är klart bättre än Ibrahimovic"

Publicerad: 2021-11-11 09:22 Övriga Europa

Erling Håland är en extremt jagad man efter sin succé i Dortmund. Patrik "Bjärred" Andersson menar att norrmannen nu passerat Zlatan Ibrahimovic.

Den norske skyttekungen Erling Håland, 21, jämförs ofta med Zlatan Ibrahimovic, 40, med tanke på sin fysik och och sitt galna målfacit.

Håland väntas lämna Borussia Dortmund efter säsongen då han har en utköpsklausul på 75 miljoner euro och jagas av Europas största klubbar.

I en intervju med tyska t-online får tidigare svenske landslagsbacken Patrik Andersson frågan om vem som just nu är bäst: Håland eller Ibrahimovic.

– Håland är klart bättre än Zlatan även om han är skadad just nu. Förhoppningsvis kommer Håland snart tillbaka till planen. Han är bara brutal. Hans målfacit är otroligt - på den här nivån kan bara Robert Lewandowski hänga med. Och han är en världsspelare, säger "Bjärred".

Alberto Lingria/Bildbyrån

Patrik Andersson får även frågan vem han hade föredragit att spela mot.

Håland är på rätt väg, men för att komma till en nivå som Zlatan och kunna jämföra sig med honom måste han ta det här sista steget och flytta.

– Zlatan har spelat för de största lagen i Europa och alltid vunnit ligan - förutom i Manchester. Håland är på rätt väg, men för att komma till en nivå som Zlatan och kunna jämföra sig med honom måste han ta det här sista steget och flytta. Det han saknar är en förändring, säger han.

Ibrahimovic, som tillhör Milan, är tillbaka i landslaget. Det är inget som förvånar "Bjärred" - som tror att vi får se veteranen i VM.

– Naturligtvis. Zlatan är Zlatan. Jag tvivlar inte på att han kommer att vara med i VM 2022. Dessutom har han ändrat sitt sätt att spela med stigande ålder, säger han.

Bildbyrån
Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com