Foto: Bildbyrån

Arteta: "Jag skulle vilja att Wenger är mer närvarande i Arsenal"

Publicerad: 2021-11-10 11:45 England

Arsenals manager Mikel Arteta tackar Arsene Wenger för sin karriär och hoppas att fransmannen involverar sig i klubben igen.

Arsene Wenger ledde Arsenal i hela 22 år, innan han tvingades bort sommaren 2018. Fransmannen har nobbat alla tränarjobb han blivit erbjuden sedan dess.

Wenger, som numera arbetar för Fifa, har haft en stor inverkan på Arsenals nuvarande manager Mikel Arteta - som spelade under fransmannen.

– Om det inte var för honom hade jag inte varit i den position jag är i dag och jag skulle inte ha njutit av den karriär jag hade (som spelare), säger Arteta enligt Daily Mirror och fortsätter:

Alkis Konstantinidis/Bildbyrån

– Jag var fortfarande ung och jag hade mina idéer, men han var en annan nivå av inspiration för hur jag såg på spelet. Han var väldigt duktig på att kunna förmedla till spelarna vad en fotbollsklubb betydde och han satte olika frågetecken på mig. Det var därför jag började studera och ta tränaryrket mycket mer seriöst.

Arteta hoppas att Wenger återigen engagerar sig i Arsenal.

Jag tror att det skulle vara ett enormt lyft för klubben.

– Jag skulle vilja att han är mer närvarande i klubben. Jag tror att spelarna skulle älska honom, gynnas och inspireras av att ha honom runt omkring och jag tror att det skulle vara ett enormt lyft för klubben, säger spanjoren.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com