Foto: Alessandro Garofalo/Bildbyrån

Sabatini: "Mourinho vet vad han ska göra - kan ta Roma till ny nivå"

Publicerad: 2021-11-10 11:30 Italien

Romas tidigare sportchef Walter Sabatini uppmanar fansen att ha tålamod med portugisiske tränaren José Mourinho.

José Mourinho tog över som huvudtränare i Roma inför den här säsongen. Efter en stark start har laget halkat ner till sjätte plats i Serie A.

Portugisen har fått utstå en del kritik, i synnerhet efter den förnedrande förlusten borta mot norska Bodö/Glimt (1-6) i Conference League.

Flera spelare i Roma har dock hyllat Mourinho. Romas tidigare sportchef Walter Sabatini är också övertygad om att portugisen kan utföra stora saker i huvudstaden.

– Roma betalar ett pris för att behöva tillbringa sommaren med att täppa igen hål istället för att förstärka den befintliga truppen, men Mourinho kräver total tro, han kommer att ha tid att korrigera laget i januari och jag är säker på att han kommer att göra det bra, Sabatini till NSL Radio och fortsätter:

Bildbyrån

Det enda de behöver göra är att ge Mourinho tid, för bara han kan ta den här klubben till en annan nivå.

– Om jag var ett Roma-fan skulle jag gå och titta på en dokumentär om Massimo Moratti med Mourinho-eran. Han vet utan tvekan vad han ska göra och nöjer sig inte, då han efter att ha vunnit den första Scudetton med Inter hade modet att höja ribban. Mourinhos historia talar för honom och Roma borde lita på sin tränare. Det enda de behöver göra är att ge Mourinho tid, för bara han kan ta den här klubben till en annan nivå.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com