Foto: Bildbyrån

Agenten: "Manchester City ville ha Lukaku förra året"

Publicerad: 2021-10-28 16:37 England

Federico Pastorello avslöjar att Manchester City försökte värva klienten Romelu Lukaku ett år innan återkomsten till Chelsea.

Den belgiske landslagsanfallaren Romelu Lukaku, 28, lämnade Inter för Chelsea i somras. Prislappen landade på 115 miljoner euro.

Stjärnan kunde dock återvänt till Premier League redan sommaren 2020. Då försökte Pep Guardiola ta Lukaku till Manchester City.

– Jag tror att jag kan säga utan att göra någon besviken att Manchester City försökte året innan. Under pandemin var det väldigt komplicerat. Det började väldigt konkret och väldigt seriöst, men så småningom ändrade de sin idé eller så var de inte redo att få det att hända, säger agenten Federico Pastorello till The Telegraph.

– Ärligt talat var det väldigt svårt efter det första året - det var nästan omöjligt. Han hade inte vunnit ligan med Inter och han ville göra det, och det hade verkligen varit omöjligt. Sedan fokuserade de (City) på Harry Kane den här sommaren, fortsätter han.

Istället blev det alltså Chelsea igen. Agenten förklarar övergången.

– Det jag sa till Romelu var att det kunde vara nu eller aldrig, för förmodligen insåg han inte det till 100 procent i början, säger Pastorello och fortsätter:

Peter Powell/Bildbyrån

På grund av situationen, på grund av marknaden och för att det inte fanns så många möjligheter, var det här Romelus tåg.

– Jag var tvungen att säga till honom att komma ihåg att det ibland går tåg och när de passerar kommer de inte tillbaka. På grund av situationen, på grund av marknaden och för att det inte fanns så många möjligheter, var det här Romelus tåg. Chelsea var 100 procent säkra på att han var spelaren de ville ha, jag tvivlade aldrig.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com