Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån

Officiellt: Malmö FF förlänger med Sören Rieks

Publicerad: 2021-10-28 16:09 Allsvenskan

Sören Rieks blir Malmö FF trogen. Den danske yttern har signerat ett nytt kontrakt med den allsvenska storklubben.

Malmö FF meddelar på sin officiella hemsida att Sören Rieks, 34, förlängt sitt kontrakt över säsongen 2023.

– Det var ett lätt beslut att förlänga. Sedan jag kom hit till Malmö har jag känt att här får jag hela paketet. Här spelar vi om guldet och kvalificerar oss för Europaspel. Familjen trivs fantastiskt och för mig har det varit solklart hela vägen att jag vill stanna. Så det var skönt att vi hamnade här med en förlängning, säger han till hemsidan och fortsätter:

– Jag ser väldigt mycket fram emot att tillbringa de närmsta två åren här med supportrarna och gå för nya titlar och nya Europaspel. Sedan är jag i den fasen där jag börjat fundera lite på livet efter karriären och ska jag fortsätta inom fotbollen, vilket jag är intresserad av, så är det här en plats där jag verkligen kan tänka mig att stanna även då.

MFF:s sportchef Daniel Andersson är också glad över att behålla Rieks.

Mathilda Ahlberg/Bildbyrån

– Sören är en spelare som har betytt enormt mycket för de framgångar vi har haft de senaste åren. Han är en tvåvägsspelare som är positionssäker och jobbar extremt hårt. Dessutom är han en poängspelare och en bra förebild för de yngre i laget. Vi är väldigt glada att han fortsätter här i Malmö FF, säger han till hemsidan.

David Lind
david@fotbolltransfers.com