Foto: Bildbyrån

Johnson: "Skulle älska att se Bellingham och Håland i Liverpool"

Publicerad: 2021-10-28 15:00 Övriga Europa

Jude Bellingham och Erling Håland gör succé i Borussia Dortmund och jagas av större klubbar. Glen Johnson hoppas att Liverpool plockar in båda.

I dagarna rapporterade tyska Bild att Jürgen Klopp verkligen vill ha Jude Bellingham, 18, till nästa säsong.

Borussia Dortmund har därefter bekräftat att Liverpool visar intresse för den engelske landslagsmittfältaren, men att de inte är ensamma.

Tyskarna sägs kräva omkring 1,2 miljarder kronor för supertalangen. Dortmund väntas samtidigt tappa Erling Håland, 21, för omkring 750 miljoner kronor på grund av en utköpsklausul.

Den norske landslagsstjärnan jagas av flera storklubbar runtom i Europa. Glen Johnson hoppas att gamla klubben värvar både Bellingham och Håland.

– Jag skulle älska att se Håland och Bellingham i Liverpool. Det är två unga killar som är byggda för Premier League och för en klubb som Liverpool, säger han till William Hill och fortsätter:

David Klein/Bildbyrån

Jag tror att det skulle vara tilltalande att komma till Anfield, utmana om troféer och arbeta under en toppklasstränare som Klopp.

– De kan utvecklas över åren under en manager som Jürgen Klopp och jag kan se dem bli enorma namn inom fotbollen under en lång, lång tid. Det kommer absolut finnas konkurrens från andra klubbar över hela Europa. Men jag tror att det skulle vara tilltalande att komma till Anfield, utmana om troféer och arbeta under en toppklasstränare som Klopp.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com