Foto: Bildbyrån

Örebros vd om krisen: "Måste rannsaka oss själva"

Publicerad: 2021-10-27 19:36 Allsvenskan

Örebro SK har en riktigt tuff säsong bakom sig och mycket tyder på att de åker ur Allsvenskan. Nu uttalar sig klubbens vd Simon Åström.

Med sex omgångar kvar att spela ligger Örebro SK näst sist i Allsvenskan med 16 inspelade poäng på 24 matcher.

De har elva poäng upp till säker mark och det är mycket som tyder på att de kommer att tillbringa nästa säsong i Superettan.

Vi kan satsa hårt för att ta steget upp direkt första året. Vi har den stabiliteten i vår ekonomi.

– När det gäller risken att vi spelar i superettan nästa år så har vi jobbat med en plan sedan i somras och vi har en beredskap för de olika scenarier som finns. Ett scenario om vi är kvar i allsvenskan och ett annat om vi spelar i superettan, säger klubbens vd Simon Åström till Nerikes Allehanda och fortsätter:

– Vi räknar med att tappa ungefär 25 till 30 procent av vår omsättning. Det är en ekonomiskt stor påverkan om vi åker ur. Men, om vi pratar om superettan-scenariot, så kommer vi att ha en budget som kommer att göra att vi kan satsa hårt för att ta steget upp direkt första året. Vi har den stabiliteten i vår ekonomi, även om vi åker ur.

Klubbledningen har under året fått utstå mycket kritik. Någonting som Åström menar är förståeligt.

– Både jag själv och andra i organisationen behöver rannsaka sig efter det här året för det är bara att konstatera att vi inte har lyckats med det vi vill åstadkomma. Jag är inte nöjd med det läge klubben befinner sig i och det tror jag ingen är, avslutar vd:n.

Marcus Eriksson
info@fotbolltransfers.com