Foto: Bildbyrån

AIK:s nya vd: "Klart vi ska utmana Malmö FF"

Publicerad: 2021-10-27 19:00 Allsvenskan

Manuel Lindberg blir ny klubbdirektör och vd i AIK nästa år. Nu uttalar han sig om framtiden.

Tidigare i beckan blev det klart att Manuel Lindberg ersätter Björn Wesström som klubbdirektör och vd i AIK från och med nästa säsong.

Lindberg har redan nu börjat blicka mot framtiden och han är tydlig med att de måste utmana de regerande mästarna, ekonomiskt och sportsligt.

–  Hur man än vrider och vänder på det är AIK Sveriges största fotbollsförening intressemässigt, mycket mer än Malmö FF också. De har lyckats ekonomiskt under ett par år och det gör bara utmaningen ännu mer spännande och ännu roligare. Sedan är det inte alltid så att de med mest pengar vinner heller. Ibland får man kanske jobba lite smartare. Jag har fått lära mig det i BP, där man kanske inte alltid har pengarna och resurserna, men man kan skapa mycket ändå, säger han till Fotbollskanalen och fortsätter:

– Det gäller att tänka lite smart också, men visst. Det är klart att vi ska vara med och utmana Malmö. Det finns ingen anledning att hymla om det. Om man går in i AIK vet man att målet är ganska enkelt. Det är att alltid vara med i toppen och utmana om att vinna. Det kravet kommer alltid att finnas.

Jesper Zerman/Bildbyrån

Lindberg har under de två senaste åren jobbat i IF Brommapojkarna. Nu hoppas han på att vara i AIK i många år.

– Jag går in i det här med väldigt nyktra ögon. Jag förstår självklart vilken utmaning det är att driva AIK Fotboll. Det är den klubb i Sverige med absolut störst intresse. Det är klart att det blir en utmaning, men jag går in i det med nyktra ögon och mitt ledarskap i de andra företagen och klubbarna som jag har varit i har alltid fungerat. 
Mitt mål är självklart att vara med och bidra i AIK under ett antal år framöver, avslutar han.

Marcus Eriksson
info@fotbolltransfers.com
Klubbar