Foto: Frank Augstein/Bildbyrån

Chiellini var nära att sluta - hyllar De Ligt

Publicerad: 2021-10-27 16:20 Italien

Giorgio Chiellini medger att han övervägt att sluta, hyllar Matthijs de Ligt och kritiserar Milans fans behandling av Gianluigi Donnarumma.

Den italienske landslagsbacken Giorgio Chiellini, 37, gick in i sommarens EM-slutspel utan ett giltigt kontrakt.

Först efteråt förlängde Juventus med sin lagkapten. Nu berättar veteranen att han tidigare funderat på att sluta, men att EM motiverade honom att köra vidare.

– Jag gick igenom en svår period efter skadan. Jag återvände efter sex månader och kort efter covid-utbrottet och jag kämpade för att hitta rätt balans i nästan ett år, säger han till DAZN.

Det var EM som höll mig på benen och viljan att vara där till varje pris.

– Tanken att sluta slog mig, men det var EM som höll mig på benen och viljan att vara där till varje pris, fortsätter 37-åringen.

Lagkamraten Matthijs de Ligt, 22, har under en längre tid ryktats bort. Men Chiellini hoppas att den holländske mittbacken blir kvar.

Massimo Pinca/Bildbyrån

– Matthijs de Ligt är en fantastisk spelare, jag kallar honom Thor. Jag hoppas att Mino Raiola låter honom stanna i Juventus i många år. Han är 22 men med en seniorspelares mentalitet, säger han.

Chiellini försvarar slutligen italienske landslagsmålvakten Gianluigi Donnarumma, 22, som efter sin flytt till Paris Saint-Germain fått motta hat från Milans fans.

Benoit Tessier/Bildbyrån

– Jag gillade inte det (när Donnarumma blev utbuad på San Siro). Var och en av oss gör val och de måste respekteras, precis som fansens tankar måste respekteras. Men jag tycker inte att det var rätt tillfälle att bua ut honom, säger han.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com