Foto: Alberto Lingria/Bildbyrån

Mihajlovic: "Där är Osimhen bättre än Lukaku"

Publicerad: 2021-10-27 16:05 Italien

Victor Osimhen har haft en stark säsongsinledning med Napoli. Nu hyllas han av Bolognas tränare Sinisa Mihajlovic - och jämförs med Romelu Lukaku.

Victor Osimhen, 22, kom till Napoli i en uppmärksammad affär från Lille sommaren 2020. 

Den nigerianske anfallaren har haft en stark säsongsinledning i Napoli med nio mål på elva matcher i Serie A och Europa League.

Imorgon ställs Napoli mot Bologna i Serie A. På presskonferensen inför matchen passade Bolognas tränare Sinisa Mihajlovic på att uttrycka sin beundran för Osimhen 

– Man kan tro att han har en motor. Han är lite nonchalant, men på ett bra sätt. Han löper, öppnar spelet, gör mål, säger Mihajlovic enligt Football Italia.

Ciro De Luca/Bildbyrån

Den gamle Serie A-ikonen passar dessutom på att jämföra Osimhen med före detta Serie A-anfallaren Romelu Lukaku - som lämnade Inter för Chelsea i somras.

– Han är ännu smidigare än Lukaku, säger Mihajlovic och fortsätter:– Han är verkligen stark, men jag hade inte förväntat mig såhär mycket redan.

Peter Powell/Bildbyrån

Napoli återfinns på en andraplats i Serie A, men går om serieledarna Milan vid vinst mot Bologna. Mihajlovics lag ligger på en tionde plats.

Jonathan Aronsson Fält