Foto: Bildbyrån

Kiese Thelin om flytten till Baniyas: "Ett nytt äventyr"

Publicerad: 2021-10-27 15:09 Utlandsproffs

I höstas gick Isaac Kiese Thelin från Anderlecht till Baniyas och valde bort turkiska Konyaspor. Nu berättar han varför.

Isaac Kiese Thelin, 29, lämnade Europa och Anderlecht tidigare i höstas. Flytten gick till Förenade Arabemiraten och Baniyas.

Åren i Anderlecht präglades till stor del av utlåningar till andra klubbar. Anfallaren gjorde åtta matcher med Anderlecht under säsongesinledningen, men ville sedan bort.

Det europeiska transferfönstret hade vid det laget slagit igen.

– Jag fick starta några matcher, men fick också agera ersättare i Anderlecht. De hade hämtat in en till anfallare, så när det här dök upp kändes det intressant. Det är ett lag som kom tvåa förra året och får spela i asiatiska Champions League senare. Det är ett nytt äventyr, som jag ville testa på. Jag kände att det passade bra, säger Kiese Thelin till Fotbollskanalen.

I Anderlecht hade Kiese Thelin den gamla Manchester City-försvararen Vincent Kompany som tränare.

Carl Recine/Bildbyrån

– Jag har haft en flytt på gång, men det har kört ihop sig och sedan har jag fått vara kvar. Då har jag alltid varit professionell och det har han uppskattat. Han respekterar att jag ville ta det här steget och det är en fantastisk tränare, som jag tror kommer att ta över ett storlag. Det skulle inte förvåna mig om han tar över City om några år, säger han till Fotbollskanalen.

Det kunde däremot blivit Turkiet istället. Kiese Thelin lämnade en landslagssamling med Sverige i september för att träffa Konyaspor. Det blev ingen övergång, utan istället en konflikt där klubben anklagade agenten Miro Jaganjac för att ha trissat priset.

Kiese Thelin berättar nu att Baniyas intresse var det som fick affären med Konyaspor att gå i stöpet.

 Jag tackar för intresset och ber om ursäkt för situationen som uppstått.

– Ungefär samtidigt som jag satt på planet till Turkiet, så kom det här alternativet upp. Jag kände då att jag hellre ville gå hit än till Konyaspor. Jag var redan på flygplatsen och flög ner, då inget var klart med Baniyas. Jag hade bara fått höra om deras intresse och när jag väl hade landat i Turkiet, så visade det sig att de hade kommit med ett konkret bud. Jag fick säga till Konyaspor att jag tackar för intresset och ber om ursäkt för situationen som uppstått, men att jag kommer välja det här andra. Då blev inte de glada och jag var där ihop med Miro, säger han till Fotbollskanalen.

Den svenske anfallaren har hittills gjort ett mål på sex matcher för Baniyas.

Jonathan Aronsson Fält