Foto: Jason Cairnduff/Bildbyrån

Schweinsteiger om United-sortin: "Kanske är det på grund av Guardiola"

Publicerad: 2021-10-26 19:27 England

Bastian Schweinsteiger lyckades aldrig i Manchester United under José Mourinho. Han misstänker att hans tid med Pep Guardiola kan vara en anledning.

Bastian Schweinsteiger kom till Manchester United från Bayern München sommaren 2015.

Efter den första säsongen tog José Mourinho över som tränare. Det fungerade aldrig och Schweinsteiger lämnade klubben redan våren 2017.

Den tidigare tyske landslagsstjärnan har trots allt inget ont att säga om sin förre tränare.

– Tyvärr spelade jag inte mycket under Mourinho, men jag respekterar honom fortfarande, säger Schweinsteiger till BBC Radio 5 Live och fortsätter:

– Men det var en konstig och svår situation. Han förklarade aldrig riktigt varför jag inte spelade.

Jason Cairnduff/Bildbyrån

Schweinsteiger kom från Bayern München där han haft Pep Guardiola som tränare. Han misstänker att det var en anledning till bristen på speltid.

– Kanske är det för att jag hade spelat för Guardiola och spelat Guardiola-fotboll, som han (Mourinho) inte gillar speciellt mycket. 

Tysken misstänker att även Zlatan Ibrahimovic hade problem med Mourinhos spelsätt.

Det var inte så mycket fotboll.

– Det är en annan typ av spel - jag tror det är anledningen till att Zlatan lämnade. Det var inte så mycket fotboll, ibland var det väldigt rakt. Men han (Mourinho) nådde framgångar med sina lag. Det var en konstig känsla.

Andrew Couldridge/Bildbyrån

Schweinsteiger lämnade Manchester United för MLS och Chicago Fire på våren 2017. Zlatan lämnade klubben först ett år senare, våren 2018, även han för MLS.

José Mourinho fick sparken från United i december 2018.

Jonathan Aronsson Fält