Foto: Craig Brough/Bildbyrån

Uppgifter: Barcelona drömmer fortfarande om Klopp

Publicerad: 2021-10-26 14:57 Spanien

Ronald Koeman kommer inte vara kvar till nästa säsong. Barcelona jobbar redan på en ersättare och det stora drömnamnet är Jürgen Klopp, enligt uppgifter.

Det har länge rapporterats att Ronald Koeman hänger oerhört löst i Barcelona. Men klubbens ekonomiska situation har räddat honom så här långt.

Nu skriver spanska Sport att vad som är säkert är att holländarens kontrakt, som löper ut efter säsongen, inte kommer förlängas. 

Det innebär att Barcelona senast till nästa säsong kommer ha en ny huvudtränare. Al Sadds tränare Xavi är fortsatt ett hett namn som ersättare.

Pablo Morano/Bildbyrån

Men enligt tidningen är Jürgen Klopp den stora drömmen för presidenten Joan Laporta. Tysken har dock kontrakt med Liverpool till sommaren 2024.

Barcelona undersöker möjligheterna att få in Klopp till nästa säsong, men responsen har inte varit särskilt positiv. Han är i dagsläget inte öppen för att lämna Liverpool i förtid.

Enligt uppgifterna kommer det dock hänga på vad Barcelona kan erbjuda, i synnerhet rent sportsligt. Men alldeles oavsett är det inte troligt med Klopp i det här skedet.

Oavsett vem som kommer in känner Barcelona att det är oerhört viktigt att det blir en beprövad vinnare. En tränare som ingår hopp och vinner över truppen. En person som är bra i omklädningsrummet och har taktiska färdigheter.

Thomas Tuchel, som gör succé i Chelsea, pekas också ut som ett namn som passar in i beskrivningen. Det är inte heller troligt just nu då tysken förlängde sitt kontrakt i somras.

David Lind
david@fotbolltransfers.com