Foto: Catherine Ivill/Bildbyrån

Christensen hyllas av Tuchel - men framtiden osäker

Publicerad: 2021-10-26 00:27 England

Thomas Tuchel är full av beundran för Andreas Christensen. Men förhandlingarna mellan dansken och Chelsea har strandat.

Transferexperten Fabrizio Romano har tidigare rapporterat att Andreas Christensen, 25, och Chelsea nått en överenskommelse om ett nytt kontrakt.

Men nu skriver ansedda tidningen The Guardian att mittbackens framtid i Chelsea är osäker då förhandlingarna strandat.

Chelsea har erbjudit Christensen ett fyraårskontrakt med option på ytterligare ett år, men det har inte funnits någon kontakt mellan parterna sedan augusti, enligt uppgifterna.

Londonklubben är dock fortsatt hoppfull om att behålla den danske landslagsmannen, vars nuvarande avtal löper ut efter säsongen.

Chelseas manager Thomas Tuchel passar samtidigt på att uttrycka sin beundran för Christensen.

– Jag tycker att det är viktigt att vi accepterar varje spelares personlighet. Vissa är mer högljudda, andra aggressiva, andra mer lugna. Han är en lugn kille, mycket intelligent spelare, och ibland kan man kanske bli lite vilseledd av att döma honom utifrån hans personlighet. För han är en hård försvarare och han är en kille som inte är blyg för att tacklas hårt och vinna dueller och steppa upp i matcher. Han hittade sin plats, säger den tyske tränaren enligt The Guardian.

Carl Recine/Bildbyrån

Han kan bli en toppförsvarare för oss de kommande åren.

– Han är väldigt stark, väldigt pålitlig och han har inte nått sin gräns eftersom det i hans ålder fortfarande finns utrymme för utveckling. Han kan bli en toppförsvarare för oss de kommande åren och förhoppningsvis kommer han att bli det eftersom han kommer från akademin. Han vet vad som krävs och han har förbättrats enormt hittills men det är inte klart än – du måste visa det om och om igen, fortsätter Tuchel.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com