Foto: Fredrik Karlsson/Bildbyrån

Örebro nobbade Edvardsen: "Det är inte jag som står och ångrar mig"

Publicerad: 2021-10-25 22:45 Allsvenskan

Victor Edvardsen testades av Örebro SK 2019, men fick nobben. Ikväll kan han ha skjutit ner klubben till Superettan.

Det var hösten 2019 som Örebro SK testade Victor Edvardsen, som då tillhörde Karlstad Fotboll. Anfallaren erbjöds dock inget kontrakt.

Istället blev det en flytt till Degerfors IF, som då var i Superettan. 25-åringen gjorde omedelbar succé och har fortsatt imponera i Allsvenskan.

På måndagskvällen vann Degerfors borta mot ÖSK med 2-1 och Edvardsen gjorde mål. Nu är ÖSK nära degradering till Superettan.

– Det är inte jag som står och ångrar mig, säger Edvardsen efter länsderbyt på Behrn arena till Nerikes Allehanda och fortsätter:

Jag ville inte vänta utan ville ha det klart.

– Vad ska jag säga? Det var snack om att de ville vänta några månader och att de inte ville ha mig. Jag ville inte vänta utan ville ha det klart. Med tanke på att jag och Johan Bertilsson har samma agent och jag fick höra att han ville tillbaka till ”Degen” så var valet ganska enkelt.

ÖSK-ikonen Nordin Gerzic, 38,37 är inte alls nöjd med lagets prestation och inser att en degradering är nära.

– Det är väldigt tufft, så klart. Jag har jättesvårt att sätta ord på något nu när jag är så förbannad, det blir bara konstigt, säger han i Discovery+ enligt Fotbollskanalen och fortsätter:

Johan Bernström/Bildbyrån

– Jag är otroligt besviken. Inte bara på matchen i kväll utan hela vår säsong hittills. Det kändes som att vi kunde studsa tillbaka i dag, få publiken och staden med oss… men så är det 2-0 efter 30 minuter.

David Lind
david@fotbolltransfers.com