Foto: Phil Noble/Bildbyrån

Solskjaer kämpar för sitt jobb i United - kan ersättas av Conte

Publicerad: 2021-10-25 14:45 England

Ole Gunnar Solskjaer riskerar att mista jobbet då flera stjärnor vänt sig emot honom, enligt ESPN. Antonio Conte kan ersätta norrmannen i Manchester United.

Manchester United blev förnedrat av värsta rivalen hemma på Old Trafford igår. Liverpool vann med hela 5-0.

Nu rapporterar ESPN att Ole Gunnar Solskjaer kämpar för att behålla sitt jobb i den engelska storklubben. Flera nyckelspelare ska ha tappat förtroendet för norrmannen.

Enligt uppgifterna finns det ett missnöje kring att Solskjaer inte lyckats lösa lagets defensiva problem, men också för att han favoriserar vissa spelare som underpresterar och vägrar ge en ordentlig chans till spelare som Jesse LingardDonny van de Beek och Nemanja Matic.

Allt detta ska ha lett till att flera spelare öppet kritiserat managern. Vissa etablerade spelare är också upprörda över att Solskjaer misslyckats med att visa sin auktoritet, enligt uppgifterna.

Solskjaer beskylls bland annat för att han inte lyckas få Cristiano Ronaldo och Mason Greenwood att hitta ett fungerande samarbete.

Norrmannen är dock inte impopulär i truppen likt José Mourinho, men det finns en känsla bland spelarna att han saknar erfarenheten och mentaliteten som krävs för en storklubb.

Flera etablerade spelare vill ha mer taktiska direktiv från Solskjaer och hans stab, enligt ESPN.

Manchetser United är samtidigt medvetna om att Antonio Conte är redo att återvända till Premier League och han erbjuds jobbet som Solskjaers ersättare.

Ciro De Luca/Bildbyrån

The Guardian skriver samtidigt att Conte skulle vara öppen för att diskutera United-jobbet, om det blir tillgängligt.

Den ansedda tidningen skriver också att flera United-spelare ifrågasätter om Solskjaer kan ta dem längre än han redan gjort.

Glazer-familjen, som äger United, överväger nu Solskjaers framtid. Conte har ännu inte mottagit något bud från klubben.

Conte har tidigare tränat Chelsea i England och var senast i italienska Inter.

David Lind
david@fotbolltransfers.com