Foto: David Pintens/Bildbyrån

Victor Wernersson: "Vi får se vad som händer"

Publicerad: 2021-10-24 22:23 Utlandsproffs

Victor Wernersson, 26, lämnade Mechelen för Stabaek för att få mer speltid. Just nu är det oklart vad som händer efter låneavtalet.

KV Mechelen köpte vänsterbacken Victor Wernersson från IFK Göteborg sommaren 2020. Det blev dock enbart åtta ligamatcher under debutsäsongen i Belgien.

I somras valde han därför att lämna för Stabaek på lån. Nu berättar 26-åringen för Fotbollskanalen varför det blev den norska klubben.

– Det var väl dem som var mest intresserade. Sedan kände jag att det kanske inte var läge att vänta för jag visste att jag inte skulle få spela så mycket. Då kände jag att det var en bra möjlighet att komma hit och få spela, säger han.

Wernersson utelsuter inte en fortsättning i Stabaek.

– Vi får se vad som händer. Jag trivs bra i Stabæk, men sedan vet man inte om vi kommer hålla oss kvar i Eliteserien. Åker vi ner nu kanske det inte är rätt läge, men om vi klarar oss kvar finns det en chans att jag fortsätter här. Jag känner ändå att jag vill försöka ge det en chans till i Mechelen, men det är svårt att säga nu vad jag vill göra i januari, säger han till Fotbollskanalen.

26-åringens kontrakt med Mechelen sträcker sig till sommaren 2024 med option på ytterligare ett år.

David Lind
david@fotbolltransfers.com