Foto: Anthony Dibon/Bildbyrån

Solskjaer sågas: "Uniteds tränarstab inte i närheten bra nog"

Publicerad: 2021-10-24 19:42 England

Liverpool förnedrade Manchester United på Old Trafford. Nu sågar Ole Gunnar Solskjaer av klubbikonen Gary Neville.

Den norske tränaren Ole Gunnar Solskjaer berättade nyligen att han känner fullt förtroende från Manchester United.

Frågan är om det fortfarande är fallet efter 0-5 hemma mot största rivalen Liverpool på söndagen. Det stod 0-4 redan i paus.

Manchester Uniteds tidigare försvarare Gary Neville, numera tv-expert, riktar nu hård kritik mot Solskjaer och hela tränarstaben.

– Det är ett enormt problem för Solskjaer. Du kan prata om McTominay, Fred och Ronaldo på förhand, men det är hela laget. Du måste tänka på inga skott, inga skott på mål, vinna dina individuella strider. Det handlar om tränarstaben, det är inte i närheten bra nog. Manchester United lurar sig själva att de är ett pressande lag, att de kan samordna det som ett, säger han till Sky Sports och fortsätter:

Dave Winter/Bildbyrån

– Liverpool drar bara isär dem. Titta, överallt. Det här är nu en riktigt störande första halvlek. Detta var rädslan. Så här har Manchester Uniteds prestationsnivåer sett ut hela säsongen. Det här är det första superlaget de spelar mot och de dras isär. Liverpool har gjort sin läxa. I samma minut som de spelar mot ett riktigt lag är det här som kommer att hända. Halvt anständiga lag gör mål mot dem, rätt lag kommer att slå dem. Det är galna grejer.

Neville tror dock att den norske managern kommer behålla jobbet. 

Jag tror att Ole Gunnar Solskjær kommer att få möjlighet att ändra sig.

– Pressen efter den här matchen kommer att vara outhärdlig i vissa kvarter. Styrelsen har gjort alla medvetna om att de har ett fast stöd för managern och att han stannar. Resultat som detta undergräver det, det råder ingen tvekan, säger Neville.

– Manchester United måste förändras. Jag tror att Ole Gunnar Solskjær kommer att få möjlighet att ändra sig. Men det kommer att bli press från alla håll, fortsätter han.

Manchester Uniteds tidigare mittfältare Bastian Schweinsteiger är inte heller imponerad av Solskjaers lagbygge.

– United är fortfarande ett pågående arbete. Solskjaer fortsätter att nämna det. Det tar dock för lång tid i mina ögon. Om du tittar på City eller Chelsea och den inverkan som Tuchel hade på dem - det var otroligt. De har en strategi och ett DNA. De har mer i sitt spel, säger tysken till BBC Radio 5 Live.

Matthias Koch/Bildbyrån

De fortsätter prata om tid, men du har inte tid i fotboll. Du måste vinna just nu.

– När jag ser United-matcher vet jag inte hur de spelar. Jag kan inte garantera dig en vinst och som Manchester United-fan vill du veta det. De fortsätter prata om tid, men du har inte tid i fotboll. Du måste vinna just nu, fortsätter han.

David Lind
david@fotbolltransfers.com