Foto: Bildbyrån

Souness: "Salah är den mest själviska spelaren jag sett"

Publicerad: 2021-10-24 12:27 England

Mohamed Salah hyllas som världens bäste spelare just nu. Graeme Souness instämmer, men anser att Liverpools stjärna är oerhört självisk.

Den egyptiske världsstjärnan Mohamed Salah, 29, är troligtvis i sitt livs form. Anfallaren har gjort tolv mål och fyra assist på elva matcher den här säsongen.

Graeme Souness, som både spelat för och tränat Liverpool, håller med andra profiler om att Salah är bäst just nu, men anser att han är väldigt egoistisk.

– Jag håller med Jürgen Klopp om att Mohamed Salah har varit den bästa spelaren i världen den här säsongen. Han är kanske en lika girig spelare som jag har sett. Alla toppnamn har ett inslag av det men han är extremt självisk, säger han till The Times och fortsätter:

Matthew Childs/Bildbyrån

– Personliga mål är viktiga för honom och han skjuter från alla möjliga vinklar, vilket frustrerar hans lagkamrater ibland - speciellt (Sadio) Mané. De andra spelarna accepterar det för att han är så bra. Han kanske till och med ta det som en komplimang att jag tycker att han är den mest själviska spelaren jag har sett eftersom han är en målmaskin.

Salah själv vill inte hävda att han är bäst i världen.

Andrew Couldridge/Bildbyrån

– Det låter fantastiskt för mig men jag tror att det alltid är åsikter. Jag kan inte säga att jag är den bästa spelaren i världen - vissa håller med, andra inte, säger 29-åringen till Sky Sports och fortsätter:

Det är alltid ambitionen att vara den bästa spelaren i världen. Jag behöver inte ljuga.

– Jag är bara glad över mina prestationer för tillfället. Det är alltid ambitionen att vara den bästa spelaren i världen. Jag behöver inte ljuga. Det är något som driver mig att jobba riktigt hårt och bara försöka vara den bästa versionen av mig själv. I mitt huvud är jag den bästa spelaren hela tiden. Jag försöker ha det självförtroendet i mitt huvud. Det spelar ingen roll om vissa håller med dig, andra inte.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com