Foto: Bildbyrån

Jacob Une Larsson hyllar Jonas Olsson: "Han slogs verkligen för sina lagkamrater"

Publicerad: 2021-10-23 14:27 Allsvenskan

Jacob Une Larsson spelade under två säsonger med Jonas Olsson. Nu hyllar djurgårdsbacken sin förre lagkamrat.

Jacob Une Larsson, 27, kom till Djurgårdens IF inför säsongen 2016, sedan dess har han spelat 163 tävlingsmatcher för klubben.

Mittbacken har växt fram till en riktig ledare i försvaret. Nu avlöjar han att en spelare han lärt sig mycket av är Jonas Olsson som spelade i Djurgården mellan 2017 till 2019.

– Vi har haft spelare i Djurgården med otrolig rutin och erfarenhet, där man försökt plocka upp de delar och egenskaper man tyckte stod ut och använt dessa för att bygga ihop ett eget ledarskap, säger han till FotbollDirekt och fortsätter:

– Ett bra exempel är Jonas Olsson, när han var i Djurgården. Han hade ett sätt där man kände att han hade alla spelares rygg. Han slogs verkligen för sina lagkamrater, och ibland kanske bokstavligen.

Kenta Jönsson/Bildbyrån

Han förlängde i våras sitt kontrakt till 2024 och han hymlar inte med att han trivs bra i den allsvenska toppklubben.

– En livstid i Djurgården är det inte många som åstadkommit, och det vore  inte fy skam. Men man måste se till sig själv, var man bör vara för att utvecklas som mest. Och det tycker jag att jag har i Djurgården. Den dagen jag inte har det så får man se över sin situation, men just nu är jag nöjd med utmaningen i Djurgården, säger han.

 

Marcus Eriksson
info@fotbolltransfers.com