Foto: Phil Noble/Bildbyrån

Cristiano Ronaldo: "Det kommer ta tid"

Publicerad: 2021-10-22 21:04 England

Manchester Uniteds fans behöver ha tålamod. Cristiano Ronaldo är övertygad om att framgångarna så småningom kommer.

Cristiano Ronaldo, Raphael Varane och Jadon Sancho anslöt inför säsongen. Med värvningarna har förväntningarna på Manchester United ökat.

Den portugisiske världsstjärnan, som inlett säsongen strålande, menar dock att det krävs tid innan laget spelar ihop sig på allvar.

– Vi är i ett ögonblick där Manchester (United) gör några förändringar: de köper mig, de köper Varane och Sancho. Anpassningen kommer att ta tid, till och med systemet som vi spelar. Men jag tror att vi steg för steg måste få in det i våra huvuden att allt är möjligt, säger Ronaldo till Sky Sports och fortsätter:

Phil Noble/Bildbyrån

Jag vet min roll i laget, i klubben... min roll är att göra mål, att hjälpa laget med min erfarenhet och kunskap att förstå spelet.

– Jag talar inte bara om mina individuella saker, jag sätter kollektivet främst. Att vinna saker som ett kollektiv gör det lättare att vinna individuella saker, jag tror fortfarande att det är möjligt. Alla borde veta sin roll. Jag vet min roll i laget, i klubben... min roll är att göra mål, att hjälpa laget med min erfarenhet och kunskap att förstå spelet. Om alla tänker så, offrar sig för laget, tror jag att vi kommer att bli ett bättre lag. Vi har fantastiska supportrar bakom oss, fantastisk arena, fantastiskt lag, så vi måste fortsätta så.

Ronaldo signerade ett kontrakt med Manchester United till 2023 med option på ytterligare ett år.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com