Foto: Bildbyrån

Arteta: "Hatet som tränarna får har gått överstyr"

Publicerad: 2021-10-22 14:47 England

Steve Bruce fick under sin sejour i Newcastle utstå mycket hot. Nu uttalar sig Arsenals tränare Mikel Arteta om vilket stort problem det blivit i dagens fotboll.

Under sina drygt två år i Newcastle fick Steve Bruce och hans familj mycket hat, främst på sociala medier.

– Det här kan vara mitt sista jobb inom fotbollen. När jag kom till Newcastle trodde jag att jag skulle klara allt som kastades mot mig men det har varit väldigt, väldigt tufft. Att aldrig riktigt bli uppskattad utan att hela tiden  känna att folk ville att jag skulle misslyckas, att läsa människor som hela tiden sa att jag skulle misslyckas, att jag var värdelös, ett fett slöseri med utrymme. Det har tagit mycket på mig och min familj, sa Bruce i en intervju efter att han fått sparken.

Uttalandet från Bruce får nu Mikel Arteta att reagera. Arsenal-tränaren menar att hatet som tränarna får har gått får långt.

Vi kan inte ta för givet och acceptera vissa saker eftersom de är som de är.

– Jag var verkligen ledsen efter att ha läst det uttalandet från Steve. Först och främst för att jag känner honom personligen, och för det andra på grund av vad han förmedlade i sina ord. Hatet som tränare får har gått överstyr, säger Arteta på en presskonferens enligt BBC och fortsätter:

– Det får många att inte vilja bli tränare, det vet jag om. Jag har pratat med många som går kurserna nu och de tvekar på att fortsätta. Jag tror att vi måste reflektera. Vi kan inte ta för givet och acceptera vissa saker eftersom de är som de är.

Marcus Eriksson
info@fotbolltransfers.com