Foto: Benoit Tessier/Bildbyrån

Ronaldinho: "Jag gillar PSG - men trodde aldrig Messi skulle lämna Barcelona"

Publicerad: 2021-10-22 12:00 Övriga Europa

Lionel Messi lämnade Barcelona för Paris Saint-Germain i somras. Tidigare lagkamraten Ronaldinho är glad, men medger att övergången förvånade honom.

Ronaldinho inledde sin sejour i Europa i franska Paris Saint-Germain, innan han flyttade vidare till Barcelona och blev världens bästa spelare.

Lionel Messi blev hans arvtagare i Barcelona. Nu berättar Ronaldinho att han tidigt såg argentinarens storhet och uttalar sig om hans flytt till PSG.

– När jag kom till Barcelona pratades det redan om denna fantastiska unge man, Messi. Och sedan, när vi tränade tillsammans, såg jag hans kvalitet. I varje match och träningspass såg vi att han var annorlunda. Det var ett nöje att se honom göra det, och han blev en sann vän till mig, säger han till Le Parisien och fortsätter:

Bildbyrån

Jag var säker på att han skulle avsluta sin karriär i Barcelona.

– Jag är väldigt glad att nu se honom i klubben jag startade med i Europa, även om det inte var något jag trodde skulle hända. Jag var säker på att han skulle avsluta sin karriär i Barcelona. För mig var det en överraskning. Jag gillar PSG, men det var en överraskning eftersom jag aldrig trodde att jag skulle se honom i tröja som inte var Barcelonas.

Ronaldinho förklarar samtidigt att Messi och Neymar har en riktig vänskap.

– De är vänner. Detta är inte en historia om avgudadyrkan. Det är en historia om vänskap, och jag skulle till och med säga att de är mycket goda vänner, säger han. 

Anthony Dibon/Bildbyrån

– När jag har möjlighet att vara med dem tar jag den, för det är ett mycket speciellt ögonblick, fortsätter Ronaldinho.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com