Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

Officiellt: Robert Vilahamn tar över Häckens damlag

Publicerad: 2021-10-22 10:41 Allsvenskan

Mats Gren får lämna BK Häckens damlag. Ny huvudtränare blir Robert Vilahamn - som ansluter från herrlaget.

BK Häcken meddelar på sin officiella hemsida att damlagets huvudtränare Mats Gren får sparken.

Herrlagets assisterande tränare Robert Vilahamn tar över huvudansvaret med omedelbar verkan. Hans kontrakt sträcker sig över 2023.

– Långsiktigt gör vi detta för att nå den utveckling vi vill framåt. Kortsiktigt ser vi att vi behöver fylla på med ny energi och hitta ny kraft i laget, för att verkligen ge oss själva chansen i de fyra matcher som återstår av gruppspelet i Champions League, och därför gör vi den här förändringen nu direkt, säger sportchefen Martin Ericsson till hemsidan.

Kenta Jönsson/Bildbyrån

Vilahamn anslöt till Häcken från Qviding FIF inför säsongen 2020.

– Robert har varit i klubben i två år, han är en trygg person med en intressant profil, som vi känner är redo att vara huvudtränare på elitnivå. Han har en modern ledarstil med ett holistiskt ledarskap som passar väl in i BK Häcken, där han är utvecklingsorienterad både på individ- och lagnivå. Fotbollsmässigt har han ett tydligt BK Häcken-DNA i hur vi vill spela fotboll – med mod, kreativitet, engagemang och en professionalitet i allt vi gör, säger Martin Ericsson till hemsidan.

Häcken kommer att sluta tvåa i Damallsvenskan. Med två omgångar kvar ligger laget sju poäng efter FC Rosengård. Det är hela tolv poäng ner till tredjeplatsen.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com