Foto: Bildbyrån

Jakob Haugaard talar ut: "Tuffaste jag varit med om"

Publicerad: 2021-10-21 19:12 Allsvenskan

Jakob Haugaard har ett tufft år bakom sig med lite speltid och stora skadebesvär. Nu uttalar han sig om situationen.

Målvakten Jakob Haugaard, 29, kom till AIK i januari 2020 sedan han lämnat Stoke några månader dessförinnan.

Dansken inledde sejouren i den svenska klubben men det var länge sedan han senast startade en match för AIK.

Han har dragits med en del skadeproblem och fått se sig petad av Kristoffer Nordfeldt. Nu uttalar han sig om situationen.

Jesper Zerman/Bildbyrån

– Jag mår bättre nu än på länge. Jag har vart skadad i flera månader och det har varit tufft. Nu har jag börjat träna igen för fullt, så det blir bättre. Det har varit Väldigt, väldigt tufft. De andra två killarna har gjort det bra när de spelat. Så det är väldigt tufft. Men för mig handlar det bara om att komma tillbaka fysiskt och träna hårt varje dag. Sedan får vi se vad som händer, säger han till Fotbollskanalen och fortsätter:

– Jag har gått igenom den överlägset tuffaste delen av min karriär. En position jag aldrig varit med om tidigare. Allt startade såklart när jag blev bänkad och allt sådant, men det är över nu. Jag har accepterat det nu. Men perioden efter den har varit tuffast. Att kunna träna togs ifrån mig. Det har varit den tuffaste perioden jag någonsin varit med om. Jag mår bättre nu, men det vore orealistiskt om jag blickar för långt fram också. Jag tänker inte på om eller vart jag spelar nästa säsong. Jag fokuserar på vad jag kan göra idag.

Marcus Eriksson
info@fotbolltransfers.com