Foto: Albert Gea/Bildbyrån

Ansu Fati: "Har fått bud från andra klubbar - men vill vinna med Barça"

Publicerad: 2021-10-21 14:14 Spanien

Ansu Fati, 18, har signerat ett nytt kontrakt med Barcelona. Jättetalangen bekräftar nu att han haft andra klubbar efter sig.

På onsdagen meddelade Barcelona att Ansu Fati, 18, förlängt sitt kontrakt till sommaren 2027.

I och med det nya avtalet har anfallaren numera en utköpsklausul på hela 10 miljarder kronor.

Fati har under en längre tid kopplats ihop med andra storklubbar runtom i Europa, inte minst Manchester United.

Supertalangen bekräftar nu att han tackat nej till andra klubbar för att stanna i Barcelona.

– Från första dagen har jag sagt till Jorge (Mendes, agenten) att mitt förstaval alltid varit att stanna i Barça, säger Fati på en presskonferens enligt Football Espana.

Albert Gea/Bildbyrån

– Jag är glad över att klubben litat på mig. Jag har mottagit bud från andra (klubbar), men min dröm har alltid varit att växa och vinna med Barça, fortsätter han.

18-åringen fick ta över tröja nummer 10 efter Lionel Messi inför den här säsongen.

– Det är sant att tröja nummer 10 har burits av Leo och många spelare men jag är lugn. Jag vet vad jag kan ge det här laget. För mig är det ingen press. Ingen kommer att vara som Leo, ingen kommer att vara som Puyol eller Xavi, säger han enligt ESPN och fortsätter:

– Ingen kommer att göra det Leo har gjort. Jag är kommer att följa min egen resa. Jag har fortfarande inte gjort någonting. Jag hoppas att jag kan få en karriär som de haft. Alla spelare hade kunnat bära nummer 10. Jag är tacksam över att kaptenerna erbjöd mig numret och lyckligtvis fick jag det. Det är en extra motivation för mig. Jag tittar inte på siffran utan fokuserar på vad jag kan göra på planen för att hjälpa laget.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com