Foto: Carl Recine/Bildbyrån

Barcelona uppges prioritera Gavi och Araújo - Sterling kan ersätta Dembélé

Publicerad: 2021-10-21 10:29 Spanien

Pedri och Ansu Fati har signerat nya kontrakt. Nu kommer Barcelona intensifiera förhandlingarna med Gavi och Ronald Araújo. Dessutom kan Raheem Sterling ersätta Ousmane Dembélé, enligt uppgifter.

Barcelona vill genomföra ett generationsskifte. De egna talangerna ska återigen bli kärnan i projektet.

Supertalangerna Pedri, 18, och Ansu Fati, 18, har signerat nya långtidskontrakt och fått utköpsklausuler på hela 1 miljard euro.

Mundo Deportivo skriver att Barcelona nu prioriterar att säkra upp lovande mittfältaren Gavi, 17, och mittbacken Ronald Araújo, 22, på nya kontrakt.

Alessandro Garofalo/Bildbyrån

Deras nuvarande avtal löper ut 2023, så det är inte superbråttom, men i Gavis fall ligger utköpsklausulen på 50 miljoner euro. Barça vill inte riskera att tappa honom efter debuten i spanska landslaget.

Barcelona vill säkra upp Gavi så fort som möjligt och höja hans utköpsklausul till 500 miljoner euro. Både han och Araújo ska ha gett positiva signaler.

Barcelona vill även säkra upp Ousmane Dembélé, men där är situationen klart knepigare. 24-åringens avtal löper ut efter säsongen och han sitter på en väldigt hög lön, vilket gör det svårt att komma överens om en förlängning.

Albert Gea/Bildbyrån

Ledningen misstänker att Dembélés agent spelar ett dubbelspel. Han har gett positiva signaler gällande en förlängning, men Barcelona tror att han har bättre anbud från andra klubbar. Senaste ryktet är att Newcastle jagar honom.

Av den anledningen kommer Barcelona ställa ett ultimatum. De vill ha besked från Dembélé och agenten senast vid månadsskiftet. Om han inte förlänger kommer man börja leta efter en ersättare och Raheem Sterling, 26, är förstavalet.

Och om Dembélé väljer att inte förlänga är det inte uteslutet att Barcelona placerar honom på läktaren resten av säsongen. Sterling i sin tur öppnade nyligen för att lämna Manchester City för att testa på spel i en annan liga.

Slutligen sitter Sergi Roberto, 29, på ett utgående avtal. Det såg länge ut som att han skulle förlänga med Barcelona och samtidigt sänka sin lön. Men förhandlingarna är just nu pausade och hans framtid är osäker, enligt Mundo Deportivo.

Pablo Morano/Bildbyrån
David Lind
david@fotbolltransfers.com