Foto: Bildbyrån

Uppgifter: Everton vill ha Jesse Lingard i januari

Publicerad: 2021-10-21 09:51 England

Jesse Lingards framtid i Manchester United är osäker. Everton hoppas nu kunna värva den offensiva mittfältaren i kommande transferfönster, enligt uppgifter.

Ole Gunnar Solskjaer har tidigare uttryckt att Manchester United vill förlänga med Jesse Lingard, men även förklarat att spelaren är missnöjd med sin speltid.

Den engelske landslagsmannens nuvarande avtal löper ut efter säsongen. Om han inte förlänger behöver Manchester United sälja i januari för att inte riskera ett bosmanfall.

28-åringen har på sistone kopplats ihop med andra storklubbar som Barcelona och Milan - som ska vara sugna på en bosmanvärvning i sommar.

Nu skriver Football Insider att seriekonkurrenten Everton vill ha Lingard redan i vinter. Rafael Benitez vill få in en målfarlig offensiv mittfältare.

Hannah Mckay/Bildbyrån

Den spanske tränaren sägs vara en stor beundrare av Lingard. Everton hoppas komma överens med United där man betalar för övergången först efter säsongen.

Anledningen är att Everton inte kommer ha någon vidare transferbudget i januari. United krävde 30 miljoner pund för Lingard i somras, men prislappen väntas sjunka nu med tanke på kontraktssituationen.

David Lind
david@fotbolltransfers.com