Foto: Emma Wallskog/Bildbyrån

Antonio Yakoub: "Jag vet att vissa lag är intresserade"

Publicerad: 2021-10-20 16:35 Division 1

Antonio Yakoub, 19, är eftertraktad efter succén i Ettan Norra. Men innan en eventuell flytt vill han rädda kvar moderklubben Assyriska FF i serien.

Den lovande anfallaren Antonio Yakoub gjorde tio mål på 13 matcher i division 2 förra säsongen när Assyriska FF tog klivet upp till Ettan Norra.

19-åringen har fortsatt imponera i tredjeligan. Yakoub har gjort tolv mål och sex assist på 24 seriematcher i år. Men hans Assyriska krigar för att hålla sig kvar.

– Föreningen betyder allt för mig. Det här tar på mig mer än vissa andra, det gör ont i mig. Det är jobbigt men jag tror vi kommer fixa det, säger han till SportExpressen.

Yakoub hymlar inte om att det skulle betyda väldigt mycket om moderklubben håller sig kvar i Ettan Norra.

Därför betyder det mer att hålla oss kvar i år än vad det betydde att gå upp förra året.

– Allt. Om vi håller oss kvar kan Assyriska växa som klubb igen och gör vi inte det kan det gå dåligt för föreningen, det är det jag är orolig för. Därför betyder det mer att hålla oss kvar i år än vad det betydde att gå upp förra året, säger talangen till SportExpressen.

Assyriska ligger näst sist med fem omgångar kvar. Laget har två poäng upp till säker mark. För Yakoub kan det bli sista säsongen, oavsett utgång.

Jag vill ta mig vidare och utmana mig själv i de högre ligorna.

– Att vissa lag är intresserade vet jag och jag vill ta mig vidare och utmana mig själv i de högre ligorna, men nu vill jag bara göra klart den här säsongen och ska jag lämna Assyriska vill jag göra det på ett bra sätt, säger han till SportExpressen.

Redan inför den här säsongen testades Yakoub av allsvenska klubben Örebro SK.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com