Foto: Massimo Pinca/Bildbyrån

Uppgifter: De Ligt vill till Barcelona

Publicerad: 2021-10-20 15:00 Italien

Den holländske landslagsbacken Matthijs de Ligt är inte helt tillfreds i Juventus och föredrar Barcelona vid en flytt, enligt uppgifter.

I dagarna rapporterade Calcio Mercato att Mino Raiola pushar för att Matthijs de Ligt ska lämna Juventus nästa sommar och att Manchester City, Barcelona och Chelsea är intresserade.

Juventus kräver dock utköpsklausulen på 150 miljoner euro, drygt 1,5 miljarder kronor, för att sälja den holländske landslagsmannen, enligt uppgifterna.

Nu skriver spanska Sport att ingen klubb är redo att betala utköpsklausulen, men att De Ligt ändå kan lämna Turin efter säsongen.

22-åringen är inte helt nöjd med sin roll i Juventus och välkomnar en övergång till Barcelona. Hans agent har en mycket god relation till presidenten Joan Laporta.

Albert Gea/Bildbyrån

Barcelona vill spetsa truppen med en mittback till nästa säsong och De Ligt föredrar en flytt dit, enligt uppgifterna.

Barcelona har dock en mycket svår ekonomisk situation med skyhöga skulder, vilket gör det svårt att få till en affär med Juventus.

De Ligts vilja kan dock öppna för en lösning, enligt tidningen. Juve har tidigare gjort en bytesaffär med Barça, vilket återigen skulle kunna bli en lösning.

David Lind
david@fotbolltransfers.com