Foto: Peter Cziborra/Bildbyrån

Kleberson: "Salah är inte bäst i världen"

Publicerad: 2021-10-20 11:56 England

Mohamed Salah är i strålande form. Han är dock inte bäst i världen, enligt Kleberson. Arsene Wenger menar dock att Liverpools stjärna är den bästa anfallaren just nu.

Jürgen Klopp uttryckte i helgen att Mohamed Salah, 29, är bäst i världen just nu. Fler profiler har sagt liknande saker senaste tiden.

Men trots den hysteriska formen tycker inte tidigare Manchester United-spelaren Kleberson att Salah är den främsta spelaren i dagsläget.

– Mohamed Salah är inte den bästa spelaren i världen, men han har varit konstant lysande. Han har nu under en lång tid spelat utmärkt fotboll. Jag kan förstå varför Jürgen Klopp kallade honom bäst i Europa, säger han till Paddy Power och fortsätter:

För mig är det svårt att säga vem som är världens bästa spelare eftersom jag tittar på de som spelar bra för klubb och land.

– Förutom Salah har Liverpool ett bra lag som ger bra stöd, och han ser lycklig ut där. Det går bra för Salah, men han är inte den bästa spelaren i världen just nu. För mig är det svårt att säga vem som är världens bästa spelare eftersom jag tittar på de som spelar bra för klubb och land. Fotbollen har förändrats mycket. Under många år hade vi Cristiano Ronaldo och Lionel Messi, och ibland Neymar, men det finns ingen som har visat mer än de gjort.

Arsenals tidigare manager Arsene Wenger anser dock att Salah just nu är världens bästa anfallare.

Du måste spela gatufotboll för att dribbla förbi folk på det viset på små ytor.

– Han är topp-, toppklass och han är verkligen den bästa anfallaren i världen för tillfället eftersom han gör mål som ingen annan kan göra, säger fransmannen till BeIN Sports och fortsätter:

Matthew Childs/Bildbyrån

– Du måste spela gatufotboll för att dribbla förbi folk på det viset på små ytor. Han är full av självförtroende och han är kreativ. Sammantaget tycker jag också att han är väldigt intelligent, för tecknet för spelare som alltid utvecklas är intelligensen.

David Lind
david@fotbolltransfers.com