Foto: John Walton/Bildbyrån

Cole hyllar Foden: "Jag älskar honom"

Publicerad: 2021-10-20 10:00 England

Den tidigare engelske landslagsmannen Joe Cole menar att Phil Foden ersatt David Silva i Manchester City på ett exemplariskt vis.

David Silva, 35, lämnade Manchester City för Real Sociedad sommaren 2020. Det blev totalt tio säsonger i den engelska storklubben.

Pep Guardiola var tydlig med att spanjoren inte skulle ersättas eftersom man redan hade Phil Foden, 21, i truppen.

Foden har sedan dess tagit flera kliv i sin utveckling och tagit sig in i det engelska landslaget.

Joe Cole, som spelade för Chelsea och Liverpool, är mycket imponerad av Foden - och hyllar gårdagens insats mot Club Brügge.

– Först och främst säger folk att han är en ersättare till David Silva. Vilken position spelade David Silva i Manchester City i tio år? Vänster, höger och centralt på mittfältet. Bra och enastående spelare som honom (Foden) kan spela djupt, de kan skada dig med den bollen, de kan springa in bakom, de kan dribbla, säger Cole till BT Sport.

Tim Groothuis/Bildbyrån

Han måste spela varje minut för England och han måste spela för Manchester City.

– Det är en (insats av) mästarklass han levererat ikväll (igår), jag älskar honom. Han är alltid levande, han är en av de spelare som kan ta emot med klacken, driva. Han är bara en fantastisk spelare. Bry dig inte om rollen. Han måste spela varje minut för England och han måste spela för Manchester City, fortsätter tv-experten.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com