Foto: Bildbyrån

Bartomeu: "Barcelona valde Dembélé framför Mbappé"

Publicerad: 2021-10-19 08:44 Spanien

Barcelona ersatte Neymar med Ousmane Dembélé. Det kunde dock blivit Kylian Mbappé, enligt dåvarande presidenten Josep Maria Bartomeu.

Paris Saint-Germain valde att aktivera utköpsklausulen på 222 miljoner euro för att värva Neymar från Barcelona sommaren 2017.

Den spanska giganten valde till slut att ersätta honom med Ousmane Dembélé. Han köptes från Borussia Dortmund för 105 plus 42 miljoner euro.

Barças dåvarande president Josep Maria Bartomeu berättar nu att det kunde blivit Kylian Mbappé - som då tillhörde Monaco.

– Att värva (Mbappé) var på bordet, men tränarna föredrog Dembélé eftersom de ville ha en spelare som öppnar planen, säger han enligt AS.

Bildbyrån

Bartomeu uttalar sig också om kritiken gällande dyra värvningar som inte motsvarat förväntningarna, såsom just Dembélé men också Philippe Coutinho och Antoine Griezmann.

– Några av de övergångar vi har gjort har inte uppfyllt förväntningarna, spelare som har kostat mycket pengar, men dessa saker händer i fotboll, säger han och fortsätter:

Albert Gea/Bildbyrån

– När de två spelarna värvades blev de applåderade av alla. Coutinho kom för att Iniesta gick. Han var bäst i Premier League. Dembélé kom på grund av Neymars sorti. Tränarna begärde Griezmann, inte jag. De insisterade på att värva honom. De såg honom som en kritisk spelare på grund av Suarez skador.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com