Foto: Bildbyrån

Nagelsmann: "Behöver inte lämna Bundesliga"

Publicerad: 2021-10-18 20:00 Övriga Europa

Bayern Münchens nya tränare Julian Nagelsmann har tidigare kopplats ihop med en flytt till Premier League. Nu uttalar han sig.

Julian Nagelsmann fick sitt första jobb som huvudtränare när han var 29 år gammal, då tog han över Hoffenheim,

Efter tre framgångsrika säsonger där tog han 2019 över RB Leipzig innan han i sommar gjorde flytten till Bayern München.

Tidigare har han kopplats ihop med utländska klubbar där en flytt till Premier League målats ut till det troligaste. Nu uttalar sig Nagelsmann.

Jag behöver inte lämna Tyskland eftersom jag är nöjd med Bundesliga och väldigt glad över att vara manager för den största klubben i Tyskland.

– Först och främst har jag ett femårskontrakt med Bayern München och jag hoppas att jag kan stanna här i många år eftersom jag älskar klubben och jag älskar staden, säger han enligt Goal.com och fortsätter:

– Jag hoppas bli framgångsrik, så att klubben kan ge mig ett nytt kontrakt i fem år till. Jag behöver inte lämna Tyskland eftersom jag är nöjd med Bundesliga och väldigt glad över att vara manager för den största klubben i Tyskland.

Nagelsmann avslöjar även att han som ung spelare idoliserade Chelsea-legendaren John Terry.

Phil Noble/Bildbyrån

– Terry var en av de bästa mittbackarna - jag tror att det var en säsong han inte förlorade en duell. Han var modig med huvudet. Jag var bra med fötterna men bättre med huvudet, och det fanns vissa likheter, han var absolut en förebild, avslutar tränaren.

Marcus Eriksson
info@fotbolltransfers.com